Beslissing bij 'Was-Wit'*** *** *** *** Tijdlijnen. Timelines.

Een avondje uit.

Oorspronkelijk: 2003.

'Surf City' Halloween Cosplay 2003.

In de herfst van het jaar 2003 genoten zes vrienden, bestaande uit Wally, Kate, Ben, Mara, Meika en Amanda, van hun jaarlijkse groepsuitje op Halloween. Ze vierden hun leven, hun liefde, hun vriendschap, hun favoriete verhalen en hun fantasie. Het zou helaas hun laatste uitje worden…
Het zestal vormde de vriendenvereniging genaamd 'Surf City'. Het was een vereniging gebaseerd op vriendschap, liefde en sensualiteit. Ze noemden zich 'Surf City' omdat er twee keer zoveel vrouwen als mannen waren. "Two Girls For Every Boy."
Ze waren allen fan van SF, Fantasy en Horror en dat gaf hen de inspiratie voor deze bijzondere traditie.
Twee van hen organiseerden telkens de avond. Een avond die begon met het bekijken van een film op het gebied van SF en/of Horror en die werd afgesloten met een bezoek aan een gekostumeerd feest, een Cosplay, waarbij ze zich vertoonden als een favoriet personage. Hun kostuums waren verbijsterend goed.
Ze noemden hun avond Surf City Halloween Cosplay (SCHC), en ze genoten er telkens meer van.

Ze hadden dit jaar 'The League of Extraordinary Gentlemen' bekeken, een film waarvan ze bijzonder hadden genoten. Daarna hadden ze het gekostumeerde feest bezocht.

De Zes Vrienden
Detective en politieagente Maria Elizabeth Helena Astrid Francesca "Mara" Kartrest-Locke. Detective Benjamin Kartrest. Biologe Amanda Susan Parker. Huisarts Meika Murray. Schrijver, professor, astronoom en natuurkundige Wally Marin Adrian Valens. Astronome en archeologe en in 1984 actrice Katherine Alice "Kate" Valens-Phoenix.
De vurige brunette met zwoel donkere ogen, ging als Sarah Jane Smith uit 'Doctor Who'. Hij was een exact duplicaat van Wally Valens en ging als de 'Vierde Doctor' uit 'Doctor Who'. De sensuele blondine met hemelsblauwe ogen, ging als Jenna Stannis uit 'Blake's 7'. Zij ging als Cally. Uit 'Blake's 7'. Ondanks het feit dat ze haar had zo zwart als ebbenhout, lippen zo rood als bloed en een huid zo wit als sneeuw had ze zich voorgenomen om zich nooit als Sneeuwwitje te verkleden. Ook al was ze de mooiste van het land. Hij was een jonge god met zwart haar en donkerbruine ogen en hij ging als John Crichton uit 'Farscape'. De roodharige godin met smaragdgroene ogen ging als Aeryn Sun uit 'Farscape'.


Hun verhaal.

Na een kwartier rijden in hun ruime, gehuurde, limousine zag Wally toen ze de Moerdijkbrug in zuidelijke richting passeerden, opeens een vreemd geel licht aan de nachtelijke hemel. Het was bolvormig en kwam met een razende snelheid op hen af. Voor hij 'wat is dat' kon prevelen werd hun auto door een krachtige trekstraal opgetild en het licht ingezogen. De vrouwen achterin slaakten kreetjes van schrik toen ze merkten dat de auto met grote snelheid door de lucht vloog.

Eenmaal binnenin het vreemde voorwerp stapte het zestal uit. Ben zei kordaat: "Ik zal voorop lopen. Mara, jij bent samen met Wally onze achterhoede. Wees waakzaam mensen!" Bij een deur aangekomen schoof deze automatisch open en plotseling stonden ze op wat leek de brug van de USS Enterprise uit de tv serie Star Trek.
De vrienden keken elkaar aan en barsten in lachen uit. Hun lachen verstomde toen het beeldscherm aanflitste en ze een zeer vreemd heerschap zagen. Vreemder dan de Njitnelav ooit was geweest!

De vreemdeling zei: "Gegroet! Welkom aan boord van de NIS Leiden. Mag ik mij alstublieft aan u voorstellen. Ik ben een man van rijkdom en goede smaak. Mijn naam is Zeppo Dunsel en ik heb Ben en Mara nodig voor een dringende aangelegenheid. De anderen kunnen gaan." Wally schudde resoluut zijn hoofd en zei: "Nee! Jij laat Ben en Mara ook gaan. We zijn allen samen uitgegaan. We komen ook allen samen thuis. En geen gemaar daarover!"
Zeppo Dunsel haalde zijn schouders op en zei: "Ook goed. Besef wel dat jullie vanaf nu voorgoed deel uitmaken van onze vloot." Kate protesteerde: "Maar onze families op Aarde? Ik wil onze kinderen niet kwijt!"
Zeppo Dunsel was onverbiddelijk. Zijn antwoord was: "Nee! Jullie zijn hier en blijven hier. We hebben jullie nodig. Jullie hebben iets dat van ons is. Maak je geen zorgen, met jullie kinderen komt alles goed."

Verbaasd vroeg Ben: "Maar wat dan? Wat kunnen wij in hemelsnaam…"
Dunsel stak een hand op om hem het zwijgen op te leggen. "Misschien leg ik het niet goed uit. Het gaat hier om een kwestie van diefstal. Iets is van ons gestolen. Ik zal het uiteenzetten beste vrienden."

"Er waren eens 4.095 Multi-Multiversa geschapen door Victoria Vance waarin een verschrikkelijk conflict uitbrak. Vertegenwoordigende vloten van die universa stonden tegenover elkaar en hadden het vuur geopend op elkaar. Vanuit die vuurzee werd een boosaardig wezen genaamd Zirkon geboren. Zirkon dreigde elke realiteit te vernietigen. De strijdende partijen hielden op met vechten en bedachten een waanzinnig plan. De 4.095 Multi-Multiversa smolten samen tot één intelligent superwezen dat de naam Kegar droeg, en deze twee supermachten begonnen elkaar te bevechten. En toen kwam in jullie universum plotseling ene James Isaac Parker op het idee om kleine stukjes van deze wezens te stelen. Hij bouwde een aantal zeer geavanceerde androïden die van beide wezens minuscule hoeveelheden energie stalen en via diverse manipulaties kwam al deze macht uiteindelijk terecht in het wezen dat jullie kennen als de Njitnelav, de grootste schepping van Parker. Uit Njitnelav maakte zich een schaduwwezen los, dat in feite een deel was van het boosaardige wezen Zirkon, dat zichzelf ook Zirkon noemde en Njitnelav zelf transformeerde, nadat hij de definitieve energie had gekregen, tot een wezen dat zichzelf vernoemde naar het superwezen Kegar. Zijn eerste daad was het herscheppen van de geest van de oude Njitnelav voor zijn oude lichaam, om zijn tijdlus te sluiten. Deze delen van Kegar en Zirkon begonnen elkaar natuurlijk ook te bevechten. De Njitnelav Kegar won van de Schaduw Zirkon en deze Kegar versmolt met een menselijke vrouw genaamd Marla tot het wezen Ke-Mar-gar-la. Njitnelav Kegar en Marla hadden ook een zoon genaamd Trent Kegarson. Kegarson werd het slachtoffer van vampiers en veranderde in een afschuwelijke dreiging. Gelukkig waren Mara en Ke-Mar-gar-la in staat hem gezamenlijk te stoppen. Dit ging gepaard met een nogal vreemde explosie die de mensheid van de Aarde liet verdwijnen. Jullie weten dat ongetwijfeld nog. Jim Parker maakte een deel van zijn fouten goed door het leven terug te brengen op Aarde. Wat jullie echter niet weten is wat er nu precies met Ke-Mar-gar-la is gebeurd… Wel, Ke-Mar-gar-la werd door de explosie uiteengeslagen in haar oorspronkelijke componenten Kegar en Marla. En deze componenten waren nu wezens van pure energie. Componenten die nu onlosmakelijk deel uitmaken van de geesten van een tweetal mensen die zonder het te beseffen tegelijkertijd zichzelf en Kegar en Marla zijn."
Dunsel wendde zich tot Mara: "Lieve Mara, heb jij je ooit eens afgevraagd hoe het kwam dat jij en Ben zoveel geluk hadden in jullie gevecht tegen jullie vijand? Dat was afgedwongen geluk Mara. Want jij bent niet alleen Mara Kartrest-Locke. Jij bent tevens Mara Marla Kartrest-Locke. Is dat niet zo Mara Marla?" Het begon Mara te dagen en te duizelen. Ja, het was de waarheid. Marla was nu een deel van haar geworden.

Ben Kartrest vroeg: "En ik? Ben ik soms Benjamin Kegar Kartrest? De Njitnelav Kegar? Maar hoe? Ik ben voor zover ik weet…" Zeppo lachte zachtjes. "Benjamin, bijna had Sean Terstark II hier gestaan, die een afstammeling van Trent Kegarson is. Maar de jongen schiep, via een omweg, jou uit de pure Kegar energie die nog in hem over was uit de tijd dat hij tijdelijk was bezeten door de Njitnelav Kegar voordat deze voor zichzelf een eigen lichaam schiep. Njitnelav Kegar vond uiteindelijk inderdaad zijn weg naar Benjamin Kartrest! Hij zit nu in je hoofd Ben. Je beseft nog niet half hoeveel energie je vertegenwoordigt."

Wally deed een stap naar het beeldscherm toe en vroeg: "Wat nu? Waarom zijn we hier. Ik bedoel, wat willen jullie nu concreet met Ben en Mara?" Zeppo Dunsel glimlachte slechts en verdween van het beeldscherm. Hij maakte plaats voor een schitterend uitzicht op het universum dat echter wreed werd verstoord door de aanwezigheid van een afschuwelijk gigantisch monster dat diverse vloten in zijn buurt bedreigde.
De stem van Zeppo Dunsel gaf enig commentaar: "We bevinden ons nu vlak voor de geboorte van het superwezen Kegar. Dit zijn beelden die jullie krijgen vanuit de NIS Batar, het moederschip waarin we ons momenteel bevinden."
Amanda lachte zachtjes en bloosde even. Haar ogen straalden plotseling een vreemde gloed uit en een mysterieuze glimlach sierde haar mooie gelaat.
Zeppo Dunsel vervolgde zijn uitleg: "Het is heel goed dat Amanda ook hier is. Ze is dankzij haar afkomst cruciaal voor deze geboorte van Kegar. Ze is, was, zal zijn de focus van dit alles! In Kate bevindt zich het wezen Seshat waarin zich ook de energiegeest Trish Theron bevindt, het concept prototype voor Kegar, een fusie wezen. Jullie gaan nu allen ook met elkaar fuseren! Zet jullie schrap voor die fusie!"

Amanda bloosde weer en zei: "Sorry dat ik jullie nooit de volledige waarheid heb verteld. Ik ga jullie nu in mij opnemen lieve vrienden. Wees niet bang. Met onze kinderen zal het inderdaad goed komen en ze zullen in de toekomst een belangrijke, positieve rol spelen in de geschiedenis van de mensheid." Ze grijnsde nu en zei verder: "Ik heb jullie buitenkanten al geproefd. Nu zal ik weten hoe het is jullie volledig te verslinden!"
De gloed in Amanda's ogen werd feller en plotseling schoten stralen uit haar ogen die Wally en Ben troffen.
Hun lichamen smolten samen. Wally en Ben werden weer één man. De extra massa van Benjamin Kartrest was omgezet in pure energie en Wally voelde zich zo sterk als een jonge god. Hij was nu weer één lichaam.
Amanda glunderde en gloeide van binnenuit. Binnen een seconde veranderden de drie andere vrouwen in pure energie die volledig door Amanda werd geabsorbeerd.
Zij waren nu volledig in haar. Hun lichamen, hun geesten, hun herinneringen en hun gevoelens waren nu een deel van Amanda.
Wally sloot de Godin Amanda in zijn armen en terwijl hij de liefde met haar bedreef verloor hij zichzelf letterlijk in haar. Ze nam hem in zich op met huid en haar, lichaam en zielen.
Amanda voelde een ongekende euforie. Haar vrienden en geliefden hadden haar goed gesmaakt. En ze zou meer gaan verslinden. Ze zou 4.095 Multi-Multiversa gaan omvatten!
Amanda was het middelpunt van de fusie. Ze werd de Batar en de Batar werd de voortzetting van haar bestaan.
De Batar slokte 4.095 Multi-Multiversa op en werd één wezen. Kegar was weer volledig compleet en de diefstal van James Isaac Parker was meer dan ongedaan gemaakt.

Kegar voelde zich echter nog completer dan hij van tevoren geweest was. De component van hem die was versmolten met Ben Kartrest gaf hem extra kracht en vastberadenheid.

Kegar wendde zich tot Zirkon en zei: "En nu tussen ons!"

Wedergeboorte*** *** *** *** Tijdlijnen. Timelines.