Wesley Crusher

William T. Riker

Het is mij, Will Riker, een genoegen om jullie aan de jonge heer Wesley Crusher voor te stellen.


Wesley Crusher is de enige zoon van Starfleet officer Jack Crusher en scheepsarts Beverly Howard.


Wesley CrusherAl aan het begin van onze missie aan boord van de Enterprise NCC 1701D bleek dat in deze super intelligente jongen iets heel bijzonders school. Een mysterieus en machtig wezen genaamd The Traveler zei dat hij een zeer bijzondere toekomst had. En als een wezen als The Traveler zoiets zegt moet het wel waar zijn.

The Traveler & Wesley Crusher


Zelfs als hij die bijzonderheid niet had gehad, dan zou Wes nog uniek zijn. Zijn intelligentie en zijn enthousiasme waren zo groot dat ze al voordat hij naar Starfleet Academy ging van onschatbare waarde waren voor het schip en haar bemanning.

In eerste instantie bleef Wes niet lang aan boord van de Enterprise, maar ondanks zijn studie op de Starfleet Academy wist hij toch zijn weg naar het schip terug te vinden en daar nieuwe vriendschappen te sluiten. Hier is hij bijvoorbeeld te zien met Robin Lefler. Tijdens dat incident redde hij voor de zoveelste maal het schip en de bemanning.

Robin Lefler & Wesley CrusherOp een gegeven moment besloot Wesley om Starfleet te verlaten en samen met The Traveler het heelal en andere dimensies te verkennen. Het bleek dat Wesley dezelfde gaven had als The Traveler zelf en dat stelt hem in staat ruimte en tijd te manipuleren.

Wesley CrusherOnlangs keerde hij van die verkenningstocht terug.
Wesley Crusher is in mijn ogen de ware Survivor.

Survivor 2004