Nederlands

INTRODUCTIE.

WIE IS DEZE DOCTOR DUNSEL NU EIGENLIJK?

VANWAAR DIE NAAM, WIE WIL HIJ EREN?

ZEPPO

ALEXANDER

DUNSEL

WAAROM NOEMT HIJ ZICHZELF EEN DOCTOR?

DE WIJSHEID VAN DE DOCTOR (ZO MEENT HIJ ZELF…)

DUNSEL DOGMAS.

DE WEB MASTER.Introductie.

Mag ik mij alstublieft aan u voorstellen; ik ben een man van rijkdom en goede smaak.
Mijn naam is Doctor Zeppo Alexander Dunsel, en zoals u wellicht al geraden heeft is dit een naam die gekozen is ter ere van diverse televisie series.
Welke series dat zijn? Lees verder en je zult het weten. Maar eerst even dit: Disclaimer: Aan deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend!!!! Het is zelfs zo dat ik de rest van deze onderneming overlaat aan mijn werknemer. Ik kan me werkelijk niet gaan bezig houden met zoiets banaals als het bouwen van een web site. O ja… Nog één ding: Elke genoemde zaak of fenomeen waarop rechten berusten, daarvan berusten de rechten bij degene die daar recht op hebben, en bij niemand anders. Dit zijn de jongens en meisjes die het recht hebben op deze zaken waarop dat recht berust. Ik heb geen enkele andere band met hen, behalve enkele links. Dat was het dan. Dat is alles. Punt uit!


Wie is deze Doctor Dunsel nu eigenlijk?

Hij komt uit het universum van Star Trek, ergens in de 25e eeuw.
Doctor Dunsel is een vreemde man. Kijk maar eens naar zijn grootouders.
Zijn grootvader aan vaders kant is deels een Tellariet en zijn grootmoeder aan vaders kant is deels een Ferengi.
Zijn grootvader aan moeders kant is deels een Klingon en zijn grootmoeder aan moeders kant is deels een Vulcaniër.
Hij beschouwd zichzelf als een EMH, maar in dit geval staat dit niet voor Emergency Medical Hologram (Medisch Hologram voor Noodgevallen), maar voor Extreem Bescheiden Mens. Maar hij is niet eens volledig menselijk!
Van zijn grootouders kreeg hij de volgende wijsheden mee:
Logica!
Eer!
Winst!
Knor!

Niet dat die wijsheid hem ooit hielp…
Hij reisde terug naar de jaren negentig van de 20e eeuw en werd verliefd op twee mooie vrouwen, en die twee vrouwen leken ook op hem verliefd te zijn. Na een nacht van passie ontdekte hij dat hij tot de on-doden behoorde, want deze lieflijke dames waren vampieren genaamd Darla en Drusilla.
Zeppos grootste spijt is nu dat hij niet om Buffy's handtekening kan vragen zonder in stof te worden veranderd.


Vanwaar die naam, wie wil hij eren?

Zeppo

Wel, de naam Zeppo verwijst naar een aflevering van Buffy the Vampire Slayer. Een aflevering van het derde seizoen om precies te zijn. En om nog preciezer te zijn, de titel van de aflevering was: The Zeppo. Hierin was een scène waarin de mooie Miss Cordelia Chase haar vroegere vriendje Xander Harris 'The Zeppo' van The Scooby Gang noemde. Het was een sneer. Ze vergeleek hem met Zeppo Marx, de Marx brother die hoegenaamd vrijwel niets bijdroeg aan de Marx brothers. Ze had natuurlijk geen gelijk en dat wist ze ook. Ze wilde hem alleen kwetsen omdat hij haar pijn had gedaan door zijn ontrouw.
Maar goed, meneer Harris bewees zichzelf weer tegen een bende Zombies in deze prachtige aflevering van een van de mooiste series die ooit gemaakt is.

Alexander

Waarom niet Alexander als tweede naam? Het is naam die geassocieerd wordt met een groot aantal personages op televisie en andere media: Alexander, zoon van Worf (uit Star Trek), Xander Harris (van Buffy the Vampire Slayer) en Lyta Alexander (van Babylon 5) om er een paar te noemen.

Dunsel

Dunsel is een term die gebruikt wordt voor zaken die blijkbaar geen nut hebben. Dingen die overgebleven zijn en nergens in of bij passen. In de originele Star Trek serie was er een aflevering genaamd: 'The Ultimate Computer'. In deze aflevering noemde Commodore Bob Wesley Jim Kirk 'Kapitein Dunsel', omdat de M5 multitronic super computer min of meer zijn plaats had ingenomen als commandant van het sterrenschip Enterprise (NCC 1701).
Het was gewoon een plaagstootje van de Commodore (een oude vriend van Kirk), maar het deed toch pijn.


Zeppo Dunsel is een Geuzen naam! Een naam ter ere van de universa van Buffy the Vampire Slayer en Star Trek. Een naam ter ere van een aantal van de beste personages ooit bedacht.


Waarom noemt hij zichzelf een Doctor?

Hij heeft gewoon een te grote eigendunk. Meer niet.

Hij heeft zichzelf gebombardeerd tot een expert op het gebied van T.V.-verslaafde.

Zo, als je medische vragen hebt, dan moet je ergens anders naar toe. 'Ergens anders' oftewel (Saint) Elsewhere (was trouwens een aardige hospitaal drama serie).


De wijsheid van de Doctor (zo meent hij zelf…)

Wel, momenteel is hij zover gekomen:

"Zwarte Gaten Zuigen!"

Hij bedacht dit 'pareltje' toen hij een beetje te dicht bij zo'n zwart gat kwam.

Hij wilde het bestuderen omdat het veel gemeen heeft met vampieren zoals hij. Niet die vleermuizen natuurlijk maar de ondode menselijke bloedzuigers.
Bedenk het volgende eens:

De menselijke ondode vampier: Niet langer in leven, zuigt bloed, extreem gevaarlijk.

Het zwarte gat (de singulariteit): Een dode ster, zuigt vrijwel alles, extreem gevaarlijk.


Vanaf dat moment schreeuwt de goede Doctor om een TARDIS (Time And Relative Dimension In Space, vertaald: Tijd En Relatieve Dimensie In (de) Ruimte, het favoriete transportmiddel van The Doctor).
"Een TARDIS, een TARDIS, welk Koninkrijk dan ook voor een TARDIS, want in elke generatie is er een uitverkorene die stoutmoedig daar gaat waar niemand eerder is geweest!!" Of zoiets.

Hij beschouwt zwarte gaten ook als poorten naar alternatieve realiteiten. Realiteiten die misschien kunnen verklaren waarom er verschillende fouten zitten in de continuïteit en de consistentie van diverse fictieve universa.
Niet iedereen is het met hem eens.


Dunsel dogmas.

  1. De jaartelling begint met het jaar 1! Er is geen jaar '0'. Het derde millennium en de 21ste eeuw begonnen daarom met het jaar 2001. En niet met het jaar 2000.
  2. Evolutie is een feit!
  3. Er is geen god.
  4. De mensheid moet de ruimte koloniseren om te kunnen overleven.
  5. Wetenschap is het beste instrument om de werkelijkheid te kunnen beschrijven en te begrijpen.


De Web Master.

Dat ben ik dus: Wouter Valentijn.