Quark

Odo


Eh, mijn excuses voor de toestand hier op de site. Een zekere Ferengi dacht leuk te zijn en heeft de zaak gesaboteerd. Toen ik hem daarvoor liet opsluiten riep hij steeds maar dat hij de winnaar had moeten zijn van Survivor 2002, en dat al die NKSF'ers omgekocht waren om hem te pesten. De rest van de site zal ordelijk verlopen. Die. Belofte. Maak. Ik. Gewoon!


Ik ben captain Ben Sisko, commandant van Federation Deep Space Station Nine, de belangrijkste buitenpost van de melkweg.


Benjamin SiskoToen ik Odo voor het eerst ontmoette was hij al reeds verantwoordelijk voor de veiligheid aan boord van het station. Hij was dat zelfs al toen de Cardassians het er voor het zeggen hadden en het nog Terok Nor heette.

Deep Space Nine


Over zichzelf wist hij nog niet zoveel. Hij was als klein vormeloos bolletje gevonden en een Bajoran wetenschapper ontdekte dat het om een intelligent wezen ging.


Hij groeide op en werd benoemd tot Constable van het ruimtestation alwaar hij de reputatie kreeg streng maar rechtvaardig te zijn.

Toen werd het Worm Whole ontdekt. Een korte, stabiele, verbinding tussen het Alpha Quadrant en het Gamma Quadrant. De Bajorans noemen het de Celestial Temple omdat hun goden, de Prophets, daar wonen.

Bajoran Worm HoleIn het Gamma Quadrant kwamen we het Dominion tegen, de grootmacht van het Gamma Quadrant en we kwamen er achter dat de Founders van dit machtige imperium tot hetzelfde volk behoorden als Odo! De Founders hadden diverse hulpvolken zoals de Vorta en de gevreesde Jem'Hadar.

Dominion volkeren Jem'Hadar en de VortaOndanks dat Odo de kans kreeg zich bij zijn eigen volk te voegen koos hij toch voor de volken van het Alpha Quadrant en hielp mee in de strijd tegen het Dominion. En voor hem was het een zeer zware strijd die hem heel veel koste.

Uiteindelijk wisten we mede dankzij Odo de strijd te winnen en zijn gaven als Changeling hielpen ons daarbij enorm.
Als Changeling kan hij alles zijn wat hij wenst te zijn. Hij heeft dus genoeg mogelijkheden om werkelijk de Survivor van 2004 te worden.

Survivor 2004